http://www.riverdrugs.com/ http://www.lifeofpis.com/ http://www.buyambien.net/ http://www.buyingklonopin.net/ http://www.bestbuylasix.com/

Mis Jupiter niet deze week!

Op 11 april is het Volle Maan. Maar er is de komende week nog iets waar je op moet letten, de planeet Jupiter! Hij is deze week helderder dan in de rest van het jaar want hij is op 7 april in oppositie. Wat wil dat zeggen?

Jupiter staat tijdens zijn oppositie precies tegenover de Zon. Jupiter komt op als de Zon ondergaat. Je kunt Jupiter dus de hele avond en nacht zien, hij staat in het sterrenbeeld Maagd. De heldere planeet staat nog wel heel erg ver van de Aarde vandaan, ongeveer 666 miljoen kilometer! Onder Jupiter staat een helder ster, dit is Spica. De helderste ster van het sterrenbeeld Maagd.

Met een goede verrekijker op statief lukt het je misschien om de vier grootste manen van Jupiter te zien. Ze staan in een rechte lijn naast de planeet. Ze heten Callisto, Europa, Ganymedes en Io. Ze zijn ontdekt in 1610 door Galileo Galilei. We noemen ze daarom weleens de Galileïsche manen.

Wil je Jupiter van dichtbij zien door een telescoop bezoek dan de speciale kijkavonden bij de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop.

Jupiter aan de hemel in het sterrenbeeld Maagd.

Jupiter en zijn vier grootste manen op 8 april.