http://www.riverdrugs.com/ http://www.lifeofpis.com/ http://www.buyambien.net/ http://www.buyingklonopin.net/ http://www.bestbuylasix.com/

Zomer en wintertijd

Zomertijd   Elk jaar is het weer het zelfde liedje, moet hij nu voor- of achteruit. Daarmee bedoelen we de klok die vooruit of achteruit moet worden gezet als de zomertijd en de wintertijd ingaan. De zomertijd is de tijd die we in de zomer hanteren door de klok een uur vooruit te zetten.  Dit gebeurt meestal in het laatste weekend van maart. De wintertijd begint in het laatste weekend van oktober, we zetten de klok dan weer een uur terug. In de meeste landen van Europa loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.
     
Zomertijd met maan   Waarom zetten we de klok een uur vooruit?
Als we in de zomer wakker worden staat de zon al een tijdje aan de hemel te schijnen. Het is dan tegen vijf uur al licht. Dit is erg lastig als je nog wilt slapen. Onze dag (voor school en als je gaat werken) begint meestal iets later, zo rond zeven uur. We hebben er dus niks aan dat de zon al op is, sterker nog het stoort eigenlijk alleen maar. Onze biologische klok raakt er een beetje van in de war. Door nu de klok een uur vooruit te zetten lijkt het alsof de zon later opkomt. De periode van daglicht komt zo dus beter overeen met de periode dat we wakker zijn. En laten we eerlijk zijn, wat heb je aan de zon als je nog in bed ligt. Zomertijd is dus ook goed voor de energie bezuiniging. De zomertijd komt in ongeveer 70 landen voor.
     
Zomertijd begin Zomertijd eind

Bij het begin van de zomertijd gaat de klok een uur vooruit, bij het einde zetten we de klok een uur terug.

 

Share