Buitenaards leven

Buitenaards leven, is er leven op andere planeten? En bezoeken ze ons ook met hun ruimteschepen? Al heel lang zien mensen vliegende voorwerpen in de lucht, voorwerpen waarvan men niet weet wat het zijn, en waar ze vandaan komen. Deze voorwerpen noemen we ook wel vliegende schotels of ufo’s. Ufo staat voor Unidentified Flying Object. De eerste man die deze term gebruikte was de piloot Kenneth Arnold.  Hij vloog op 6 juni 1947 met z’n vliegtuigje over Mout Rainnier in Amerika en zag daar negen schotelvormige voorwerpen  die een snelheid hadden van meer dan 2500 km per uur! Kenneth Arnold zei toen dat ze leken op vliegende schotels. Sinds die tijd zijn er duizenden mensen geweest die zeggen dat ze een ufo hebben gezien. Soms zien de mensen in deze ufo’s ook ufonauten, oftewel aliens. Deze aliens zouden dus bewoners zijn van andere planeten.

Roswell
Een beroemd verhaal is het neerstorten van een ufo bij het Amerikaanse plaatsje Roswell. In juli 1947 zagen ooggetuigen het neerstorten van een ufo. Meteen daarop zette de Amerikaanse overheid het gebied af, zodat er niemand meer bij kon komen. Uit het ufo wrak zouden meerdere lichamen geborgen zijn, die op de luchtmacht basis werden onderzocht. Meerdere burgers hebben dit gezien! Het Roswell incident kwam in de krant, maar later vertelde de Amerikaanse overheid dat het een weerballon zou zijn geweest. Er werden zelfs restanten van de ballon getoond.

De Roswell UFO zou een weerballon zijn geweest.

En toch zijn er erg veel bewoners die zweren dat het een vliegende schotel was. In de jaren negentig van de vorige eeuw (dat lijkt lang geleden), werden er op televisie zelfs beelden getoond van de Roswell aliens. Deze bleken later hartstikke nep te zijn! En wat het wel is geweest? Niemand die het weet.

Area 51
En dan is er ook nog Area – 51. Dit is een gebied in de woestijn van Nevada (Amerika) waar men regelmatig vreemde voorwerpen in de lucht ziet. Deze ufo’s zouden worden getest in Area – 51. Area – 51 is eigenlijk een luchtmachtbasis. Je mag niet op het terrein zelf komen, dat kan je namelijk duur komen te staan. Maar ondanks dat zijn er veel ufo aanhangers die regelmatig Area – 51 bezoeken, en daar film en foto opnames maken.

Wat Area – 51 wel is, dat weet niemand zeker. Men denkt dat er bijvoorbeeld vliegtuigen worden getest zoals de Stealth bommenwerper. Deze driehoeken werden trouwens ook eind jaren tachtig gezien in België. Toen dacht met dat het ufo’s waren, nu weet met dat het bijna zeker de Stealth bommenwerper was.

Sterrenwachten krijgen regelmatig de vraag wat de vliegende voorwerpen in de lucht zijn. Vaak is het antwoord heel erg simpel. Een vliegtuig, een weerballon, vuurwerk, heldere planeten zoals Venus en Jupiter, laserlicht van een discotheek, een vlieger met lampjes, en zo zijn er nog een aantal mogelijkheden.

Graancirkels
De laatste jaren hoor je er steeds minder over.  Maar er zijn jaren geweest dat ze overal opdoken, graancirkels. Graancirkels worden in heel de wereld aangetroffen, maar vooral in Engeland. Wat het is? Niemand die het weet.

Er zijn mensen die bij hoog en laag beweren dat het landingsplaatsen van ufo’s zijn, anderen denken dat het werk van grapjassen is. Feit is wel dat de graancirkels er soms erg mooi en heel groot uitzien. We weten eigenlijk wel zeker, er zijn filmpjes genoeg over, dat ze toch door mensen worden gemaakt.

Een prachtige graancirkel.

Maar nu hebben we nog niet de vraag beantwoord of er leven in het heelal is.
Astronomen denken dat er elders leven in het heelal is. Hoe meer planeten, hoe hoger de kans. Het aantal sterrenstelsels loopt in de miljarden en elk sterrenstelsel bestaat uit miljarden sterren. De meeste sterren hebben planeten. Dan moet het bijna wel zo zijn dat er ook planeten bij zitten die op de Aarde lijken en waar leven op is ontstaan. Uitgaande van deze gedachte zou het heelal vol leven moeten zijn.

Print Friendly, PDF & Email