Dag van de alchemie

Wist je dat op Sonnenborgh het eerste chemische laboratorium van Utrecht was? En het derde ter wereld? Toen het bastion niet meer gebruikt werd voor de stadsverdediging, kon wetenschapper Johann Barchusen er rond 1695 zijn experimenten uitvoeren. Het bastion was hiervoor perfect: de muren en vloeren konden tegen een stootje. Op 28 augustus staat Sonnenborgh weer even in het teken van de chemie! Met een apart programma voor volwassenen en voor kinderen.

Voor kinderen
Johann Barchusen is terug op Sonnenborgh! Het bastion is op 28 augustus weer even omgetoverd tot zijn chemisch laboratorium. Samen met Barchusen doe je proefjes en experimenten en ontdek je hoe de wetenschap van de chemie honderden jaren geleden ontstond. Van alchemie tot chemie.

tijd: van 15.30 tot 17.00 uur
voor wie: kinderen tussen 6 en 10 jaar
prijs: museumentree plus een toeslag van €2,50
aanmelden: reserveer vooraf een plekje voor het (Al)chemie-avontuur via de link hieronder. NB: je boeking betreft een toeslag op het reguliere museumticket en geldt als reservering. Het museumticket koop je per persoon nog op de dag van het museumbezoek aan de balie.

Reserveer vooraf een plekje

Utrecht 900
De Dag van de (Al)chemie is onderdeel van de Utrecht 900-programmering van Sonnenborgh ter ere van 900 jaar Utrecht.
Meer informatie over Utrecht 900 | Naar het programma-overzicht van Utrecht 900 op Sonnenborgh

Print Friendly, PDF & Email
Terug naar boven
× Hoe kan ik je helpen?