Ufo’s en aliens

Ufo’s en aliens, oftewel vliegende schotels en buitenaardse wezens. Je zult op deze pagina niet veel foto’s over ufo’s en aliens vinden, wel een korte beschrijving van het woord ufo en alien, alsmede een aantal “sterke voorbeelden”.

Al heel lang zien mensen vliegende voorwerpen in de lucht, voorwerpen waarvan men niet weet wat het zijn, en waar ze vandaan komen. Deze voorwerpen noemen we ook wel vliegende schotels of ufo’s. Ufo staat voor Unidentified Flying Object. De eerste man die deze term gebruikte was de piloot Kenneth Arnold.  Hij vloog op 6 juni 1947 met z’n vliegtuigje over Mout Rainnier in Amerika en zag daar negen schotelvormige voorwerpen  die een snelheid hadden van meer dan 2500 km per uur! Kenneth Arnold zei toen dat ze leken op vliegende schotels. Sinds die tijd zijn er duizenden mensen geweest die zeggen dat ze een ufo hebben gezien. Soms zien de mensen in deze ufo’s ook ufonauten, oftewel aliens. Deze aliens zouden dus bewoners zijn van andere planeten.

Kenneth Arnold met een UFO zoals hij het zag

Roswell
Een beroemd verhaal is het neerstorten van een ufo bij het Amerikaanse plaatsje Roswell. In juli 1947 zagen ooggetuigen het neerstorten van een ufo. Meteen daarop zette de Amerikaanse overheid het gebied af, zodat er niemand meer bij kon komen. Uit het ufo wrak zouden meerdere lichamen geborgen zijn, die op de luchtmacht basis werden onderzocht. Meerdere burgers hebben dit gezien! Het Roswell incident kwam in de krant, maar later vertelde de Amerikaanse overheid dat het een weerballon zou zijn geweest. Er werden zelfs restanten van de ballon getoond.

En toch zijn er erg veel bewoners die zweren dat het een vliegende schotel was. In de jaren negentig van de vorige eeuw (dat lijkt lang geleden), werden er op televisie zelfs beelden getoond van de Roswell aliens. Deze bleken later hartstikke nep te zijn! En wat het wel is geweest? Niemand die het weet.

 

Een Roswell alien. We weten inmiddels dat het nep is. Gewoon een pop dus.

Area 51
En dan is er ook nog Area – 51. Dit is een gebied in de woestijn van Nevada (Amerika) waar men regelmatig vreemde voorwerpen in de lucht ziet. Deze ufo’s zouden worden getest in Area – 51. Area – 51 is eigenlijk een luchtmachtbasis. Je mag niet op het terrein zelf komen, dat kan je namelijk duur komen te staan. Maar ondanks dat zijn er veel ufo aanhangers die regelmatig Area – 51 bezoeken, en daar film en foto opnames maken.

Wat Area – 51 wel is, dat weet niemand zeker. Men denkt dat er bijvoorbeeld vliegtuigen worden getest zoals de Stealth bommenwerper. Deze driehoeken werden trouwens ook eind jaren tachtig gezien in België. Toen dacht met dat het ufo’s waren, nu weet met dat het bijna zeker de Stealh bommenwerper was.

Stealth bommenwerper. Net een ufo!

Wat het is?
Tja, wat is het? Da’s een moeilijke vraag, want er is eigenlijk niemand die het weet. Sterrenwachten krijgen regelmatig mensen aan de telefoon die een ufo hebben gezien. Vaak is het antwoord heel erg simpel. Een vliegtuig, een weerballon, vuurwerk, heldere planeten zoals Venus en Jupiter, laserlicht van een discotheek, een vlieger met lampjes, en zo zijn er nog een aantal mogelijkheden.

Graancirkels
De laatste jaren hoor je er steeds minder over.  Maar er zijn jaren geweest dat ze overal opdoken, graancirkels. Graancirkels worden in heel de wereld aangetroffen, maar vooral in Engeland. Wat het is? Niemand die het weet.

Er zijn mensen die bij hoog en laag beweren dat het landingsplaatsen van ufo’s zijn, anderen denken dat het werk van grapjassen is. Feit is wel dat de graancirkels er soms erg mooi en heel groot uitzien. We weten eigenlijk wel zeker, er zijn filmpjes genoeg over, dat ze toch door mensen worden gemaakt.

Prachtige graancirkel.

Ik kan nog even doorgaan, maar ik denk dat je nu al wel het een en ander van ufo’s en aliens weet. Want om je nu ook nog van alles te vertellen over ontvoeringen, baby’s van aliens, en nog meer, dat gaat me net wat te ver. En mocht je echt een keer iets zien, en je weet niet wat het is, neem dan contact op met een sterrenwacht, die kunnen je vast wel vertellen wat het is.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email