Zon op zondag

Overdag sterrenkijken
Overdag sterren kijken? Bij helder weer kun je op zondag op Sonnenborgh de ster bestuderen die het dichtst bij de aarde staat: de zon! Sonnenborgh heeft een speciale zonnetelescoop, de grootste van Nederland, waarmee je de zon rechtstreeks kunt bekijken. Op zondag staat deze kijker op de zon gericht en zijn er publieksbegeleiders die je kunnen uitleggen wat je ziet. Bij helder weer kun je de zonnevlekken en gaswolken aan de rand van het zonneoppervlak zien.

Zonnelab
Sonnenborgh was vroeger een wereldberoemde zonnesterrenwacht. Hier ontdekten wetenschappers uit welke stoffen de zon bestaat. Daarvoor gebruikten ze een enorme zonnetelescoop. In het Zonnelab zie je hoe het licht van de zon uiteengerafeld werd in de kleuren van de regenboog en wat je daarmee te weten kunt komen.

Zonnelezing
Wil je nog meer over de zon weten? Kom dan om 13.30, 14.30 en 15.30 uur naar een zonnelezing in op het monumentale Terreplein. Een publieksbegeleider vertelt je alles over de grootste ster in ons zonnestelsel en over het wereldberoemde onderzoek dat er op Sonnenborgh naar de zon gedaan is. Om de lezing bij te wonen, is het tonen van een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs vereist.

Elke zondag
13.00 – 17.00 uur
Reguliere entreeprijzen
Vooraf reserveren is niet nodig of mogelijk

Print Friendly, PDF & Email
Terug naar boven
× Hoe kan ik je helpen?