Kom naar de Zon kijken bij de Cosmos Sterrenwacht.

Overdag sterrenkijken? Dat kan zeker! Bij helder weer kun je bij Cosmos onze eigen ster de zon bestuderen! De sterrenwacht beschikt over twee grote professionele zonnetelescopen op een krachtige Planewave LM350 montering. Met de zonnetelescopen kunt u de zon op een veilige manier bekijken.

Door de 15 centimeter lenzenkijker zie je zonnevlekken op het oppervlak van de zon. Zonnevlekken zijn plekken op de zon die vaak vele malen groter zijn dan de aarde.

Met de 13 centimeter Lunt telescoop zie je de spectaculaire zonnevlammen en protuberansen. Dit zijn enorme uitbarstingen op de zon. Protuberansen kunnen meer dan 75.000 km boven het oppervlak van de zon uitsteken. De sterrenwacht is niet alleen een sterrenwacht maar ook een zonnewacht. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de grote koepel met één van de grootste telescopen van Nederland.

Volg tenslotte de voorstelling in het planetarium, daar zit je in de sterrenhemel! De rondleider neemt je via een boeiend verhaal mee op reis langs Zon, Maan, planeten, sterren en sterrenbeelden, alsof je buiten bent onder een echte sterrenhemel. Wil je nog meer weten? Speel dan in de zonnezaal de educatieve zonnegames.

Lees meer…

Print Friendly, PDF & Email
Terug naar boven
× Hoe kan ik je helpen?